17.7.2017. 14:34
0
Dragan Mektić: Ništa ne rade, samo ratuju oko svojih pozicija!
Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH i na današnjem obraćanju javnosti osvrnuo se na rad pravosudnih institucija i jasno precizirao da u tim institucijama niko ništa ne radi, a svoju ogorčenost nije sakrivao.

- Jedino što mogu da  budem jeste ogorčen, frustiran, da udaram glavom o zid, ne znam više šta da radim od sve te muke što rade tako. Ali, može im se. Ne postoji sistem kontrole rada pravosudnih institucija i svi mogu vam reći da su svi isti od VSTV-a , Tužilaštva, Suda. Sada imamo rat pravosudnih institucija. To je sada tamo rat ko će biti zamjenik glavnog tužioca, ko će biti glavni tužioc. Ništa se drugo ne rade samo je borba. Borba od nula do 24 sata. Nema, na jedno oko malo zažmiri, ali ako zaspiš protutnja neko.

Mogu biti razočaran, ogročen, mogu bijes na njih istrest, ali to njima ništa ne znači, ogulali. Svejedno im, imaju svoj interes, znaju šta rade, baš ih briga ko šta misli. Šta misle novinari, pošteni ljudi, baš njih briga. Vide sebe i svoje interese. Spajdašili se s politikom, svaka optužnica prolazi politički filter, sto posto znam. I znate šta, sad će tamo nekoliko tužilaca biti pozvao da im ih optuže kako su oni meni dali informacije. Problem je što ja znam, je li to po njima sve treba da bude sakriveno – kaže Mektić.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.