18.7.2017. 11:27
0
Radnici GRAS-a protestuju ispred zgrade Vlade KS, ministar Fišo pozvao na razgovor
Više od 50 radnika GRAS-a protestuju ispred zgrade Vlada Kantona Sarajevo i upozoravaju kantonalne vlasti da oko 300 radnika ovog javnog preduzeća ne mogu ostvariti pravo na penziju, a od toga njih oko 100 već šest mjeseci nemaju nikakva finansijska primanja.
Kantonalni ministar saobraćaja Muharem Fišo pozvao je pet radnika u zgradu Vlade, sa kojima pregovara o statusu GRAS-ovih radnika, javlja agencija Patria.

Javno preduzeće GRAS, čiji je vlasnik Kanton Sarajevo, opterećeno je višemilionskim dugovanjima. Samo dug prema Upravi za indirektno oporezivanje iznosi 22,4 miliona KM.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.