18.7.2017. 12:30
0
Vila u vlasništvu porodice Arslanagić data na upravljanje nadležnoj agenciji
Kantonalni sud Sarajevo (KSS) je, na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, donio rješenje kojim se vila u vlasništvu porodice Arslanagić dodijeljuje Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom, potvrđeno je Feni u Kantonalnom tužilaštvu.
Radi se o objektu u centru Sarajeva koji je porodica Arslanagić iznajmljivala Ambasadi Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini.

U skladu s Rješenjem KSS-a, optuženici u 'slučaju Bosnalijek' - Edin Arslanagić, bivši generalni direktor Bosnalijeka i njegov sin Amar izgubili su mogućnost upravljanja spomenutom nekretninom.

Akteri slučaja Bosnalijek, u kojem su osim Edina i Amara Arslanagića, optuženi i Šefik Handžić, Hasan Šepo, Aida Selvić i Jasmin Šepo terete se za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja, pranjem novca, poreznom utajom, krivotvorenjem službenih isprava, te sklapanjem štetnih ugovora, čime su Bosnalijek, budžet Federacije BiH i budžet Kantona Sarajevo oštećeni za više od 23 miliona KM.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.