19.7.2017. 15:38
0
Nastavljeno angažovanje helikoptera OSBiH u gašenju požara u općini Jablanica
U skladu s procedurama, a na zahtjev Službe civilne zaštite općine Jablanica, danas u ranim jutarnjim satima, Oružane snage BiH iz sastava Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane uputile su helikopter MI8-MTV za pružanje pomoći tokom elementarne nepogode - gašenje požara na planini Čvrsnici, općina Jablanica.

Požar na planini Čvrsnica usprkos uspješnom djelovanju helikoptera OS BiH prethodnih dana i dalje je aktivan, a razlog je izuzetno nepristupačan teren i vremenske prilike (temperatura zraka, jak vjetar) koje onemogućavaju uspješno gašenje, zbog čega je ponovno zatražena pomoć i asistencija helikoptera OSBiH.

Helikopterske jedinice OSBiH su u pripravnosti 24 sata još od početka požarne sezone.

Helikopterski tim MI8MTV iz sastava OSBiH u ovoj godini uspješno je djelovao na gašenju požara u općinama Konjic, Hrasno, Jablanica i Ljubinje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.