20.7.2017. 12:00
0
Vlada FBiH o budžetskim transferima za sufinansiranje razvoja turizma
Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici u Sarajevu, razmotriti inicijative za donošenje zakona kojima bi općine Gračanica i Visoko bile uspostavljene kao gradovi.

Na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Vlada će se izjasniti o ukupno 2.700.000 KM vrijednim budžetskim transferima, raspodijeljenih kroz šest programa namijenjenih sufinansiranju razvoja turizma.

Danas će biti razmatrano predloženo izdvajanje 3,7 miliona KM s budžetske pozicije kapitalnih transfera javnim preduzećima, namijenjenih finansiranju razvojnih projekata privrednih društava iz oblasti namjenske industrije.

U dnevni red su uvršteni Akcioni plan za realizaciju projekta razvoja trgovine i domaćeg tržišta u FBiH, te Strategija razvoja industrije građevinskog materijala Federacije BiH za period 2016.-2025. godina.

Pred članovima Federalne vlade je i inicijativa Aluminija d.d. Mostar za ukidanje, odnosno umanjenje visine carinske stope na nelegirani aluminij. Ove sirovine nema u dovoljnim količinama u zemljama Europske unije i CEFTA-a, no ima je na tržištu Rusije i Azije.

Međutim, za uvoz s tih tržišta Aluminij mora platiti carinu po stopi od 4,5 posto, što utiče na cijenu konačnog proizvoda i čini ga nekonkuretnim, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.