20.7.2017. 12:25
0
Predsjednik Skupštine Crne Gore: Odnosi s BiH idu uzlaznom putanjom
Nakon sastanka u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, delegacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore istakle su da su zadovoljne saradnjom i odnosima dvije susjedne i prijateljske zemlje, piše agencija Patria.
- Želim da se zahvalim na dočeku, uvjereni smo u prijateljski odnos i najljepše želje za nastavak saradnje. To je najvažnije, jer jedno je kada političari daju izjave, a drugo je kako se građani BiH osjećaju u Crnoj Gori, kao i građani Crne Gore u BiH – poručio je nakon sastanka predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Brajović je istakao da je zadovoljan saradnjom dvije zemlje, te da odnosi BiH i Crne Gore idu uzlaznom putanjom.

- Mislim da taj odnos i saradnja idu uzlaznom putanjom. Diplomatija je uspješna onoliko koliko omogućava kvalitetnu ekonomsku saradnju i bolji život naših građana. Parlamentarna diplomatija može da doprinese bržem pokretanju saradnje i otvorenih pitanja. Mi smo vrlo ponosni i smatramo političkim uspjehom to što smo postali članica NATO-a i što smo lider u regionu kada je riječ o evropskom putu.

Predsjednik crnogorske Skupštine je istakao spremnost Crne Gore da pomogne BiH na njenom evropskom putu.

- Kome god bude potrebno, mi smo tu da ponudimo ekspertsku pomoć i podijelimo iskustva. EU sa svim svojim manama i vrlinama je sjajno ostvarenje. Ona omogućava da evropske države žive u najdužem periodu mira u Evropi. Očekujemo da ćemo do sredine naredne godine otvoriti sva poglavlja. Ne postoji ništa bolje od razgovora, razgovor uvijek donese neku korist. Mislim da nema granica u saradnji Crne Gore i BiH – poručio je Brajović na današnjoj konferenciji za medije.

Predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH šefik Džaferović zahvalio je Ivano Brajoviću i Crnoj Gori na podršci evropskom putu Bosne i Hercegovine.

- Dobili smo čast da ugostimo predsjednika Skupštine Crne Gore i delegaciju koju on predvodi. Imali smo konstruktivan sastanak, na kojem smo konstatovali da su odnosi Crne Gore i BiH prijateljski i dobrosusjedski. Nemamo otvorenih pitanja, a uvjerio sam se u snažan doprinos koji daje gospodin Ivan Brajović. Upućujemo čestitke Crnoj Gori na prijemu u NATO savez. Smatramo da je to jako važno za Crnu Goru, ali i za stabilnost regiona. Crnoj Gori želimo napredak na evropskom putu. Postoji prostor za unaprijeđenje ekonomskih odnosa, veće investicije, ulaganja i ostalo. Nismo zadovoljni infrastrukturnom povezanošću Crne Gore i BiH i snažan akcenat dajemo na izgradnju puta preko Šćepan Polja – poručio je Džaferović.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Bariša Čolak naglasio je važnost ulaska Crne Gore u NATO zbog stabilnosti u regionu.

- Ja sam zaista presretan što imamo priliku ugostiti kolegu Brajovića i izaslanstvo Crne Gore. Naši odnosi su izvanredni i naglašeno je da unaprijedimo ekonomsku saradnju. Istakli smo probleme s kojim se susreće jedna i druga država. Upoznali smo naše goste sa trenutnim stanjem u BiH. također, želim se od srca zahvaliti na svemu onome što je Crna Gora napravila. To nije samo uspjeh Crne Gore, nego čitave regije. NATO savez nam daje za pravo da kažemo da će mir i stabilnost na ovim prostorima obilježiti dugo razdoblje koje je pred nama – kazao je Čolak novinarima.

(NAP/Merima Druškić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.