20.7.2017. 13:38
0
Ajnadžić: Povećat ćemo izdvajanja za sport tek nakon analiza rada
U sarajevskoj Općini Centar danas je potpisan ugovora s predstavnicima sportskih organizacija čiji projekti će dobiti finansijsku podršku te lokalne zajednice.

Općina Centar je za tu namjenu  osigurala 80.000 KM, a načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić istaknuo je da je Općina opredijeljena da maksimalno podrži sport, uz uvjete da projekti koje sportske organizacije dostavljaju budu ''osjetni, efektni i pošteni''.

- Sredstava neće biti više dok ne uradimo analizu koja udruženja su u protekle četiri godine dobila sredstva, kolika su to sredstva i koje rezultate su postigli. Bez toga neće biti dodatnih sredstava, ali ne sporim da ćemo nakon analiza povećati izdvajanja za sport. Prilagodit ćemo pravilnike u korist sporta i sportista – rekao je Ajnadžić.

Dodao je da postoji inicijativa da se nagrade vrhunski rezultati na domaćoj i međunarodnoj sceni, te da je jedan od prioriteta Općine Centar da se djeca u što većem broju bave sportom.

Na objavljeni javni poziv za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti sporta sredstvima budžeta Općine Centar za 2017.  pravo prijave imale su sportske organizacije koje su upisane u matičnu evidenciju Sportskog saveza Kantona Sarajevo, sa sjedištem na području općine Centar.

Budžetska sredstva za realizaciju projekata dodjeljuju se na osnovu utvrđenih kriterija u skladu s Pravilnikom o kriterijima za finansiranje javnog interesa Općine Centar u oblasti sporta.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.