20.7.2017. 14:28
0
EBRD i Grad Zenica formiraju zajednički tim za program 'Zelenih gradova'
Konsultanti Evropske banke za obnovu i razvoj iz Londona Lina O??Grady i Josip Polić razgovarali su danas u Zenici s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem o programu 'Zelenih gradova' i mogućnosti uključivanja Grada Zenica u taj program.

Konsultantica iz oblasti infrastrukture i zaštite okoliša Lina O΄̉Grady upoznala je gradonačelnika o programu 'Zelenih gradova', ciljevima ovog programa i projektima koje je moguće planirati u skladu s programom.

Prednost tog programa je transparentnost, jer se članovi konsultantskih timova često sastaju s učesnicima koji su uključeni u program, predstavljaju aktivnosti, razgovaraju i svi  daju doprinos programu.

Ona je ukazala da su iskustva drugih gradova koji su učestvovali u ovom programu pozitivna, jer se putem realizacije različitih projekata kao što je rješavanje problema vodovodne i kanalizacione mreže, gradskog saobraćaja, utopljavanje objekata postižu kvalitetniji uvjeti za život građana.

Na sastanku je dogovoreno formiranje zajedničkog tima koji će raditi na realizaciji planiranih aktivnosti u vezi s uključivanjem Grada Zenica u program 'Zelenih gradova', a gradonačelnik Kasumović je zahvalio na iskazanom interesu da Grad Zenica uključe u program 'Zelenih gradova' i podršci koju pružaju u savjetodavnom smislu u tom procesu.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.