21.7.2017. 20:30
0
Salko Bukvarević u Zenici pozvao sve predstavnike boraca da do 15. augusta dostave svoje prijedloge
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas bio u radnoj posjeti Zenici i s demobilisanim borcima Zenice usaglasio dinamiku realizacije Sporazuma potpisanog 7. jula.

Sastanku, osim Bukvarevića, prisustvovao je i ministar za pitanja boraca Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković, gradonačelnik Zenice Faud Kasumović i predstavnici službe boračko-invalidske zaštite grada Zenice i ZDK.

Bukvarević je prihvatio zahtjev da predstavnici demobilisanih boraca u svakoj općini/gradu odrede svoja dva predstavnika koji će u saradnji sa službama boračko-invalidske zaštite pripremiti i analizirati spiskove boraca koji su u stanju potrebe.

Pozvao je sve predstavnike boraca i boračkih organizacija da do 15. augusta dostave svoje prijedloge kriterija za dodjelu sredstava iz Sporazuma.

Na sastanku je federalni ministar razjasnio da će s pozicije Transfera za socijalno-statusna pitanja, sredstva borcima koji ispunjavaju kriterije biti doznačavana u periodu dok im se ne riješi na drugi način njihovo statusno pitanje.

Također, ministar Bukvarević je još jednom pozvao borce okupljene ispred zgrade Vlade FBiH da se uključe u pregovore i realizaciju ovog sporazuma.

Očekuje se da će slični sastanci biti u narednom periodu održani i u drugim općinama iz kojih dolaze borci okupljeni pred zgradom Vlade FBiH, saopćeno je iz Kabineta ministra.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.