24.7.2017. 17:15
0
Dogovorene dodatne mjere s ciljem suzbijanja nelegalnog taksi prijevoza u KS-u
Suzbijanje nelegalnog taksi prijevoza u Kantonu Sarajevo tema je o kojoj je danas ministar saobraćaja KS-a Mujo Fišo razgovarao s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a i Inspektorata saobraćaja i cestovne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove KS-a.


Razmijenili su informacije o aktuelnom stanju u ovoj oblasti te konstatovali da je trenutna situacija mnogo bolja u odnosu na raniji period.

Istaknuto je da su prometni inspektori u prethodnom periodu, odnosno od donošenja Zakona o taksi prijevozu, osobama zatečenim u obavljanju nelegalnog taksi prijevoza izdali kaznene naloge u vrijednosti od oko 2.000.000 KM.

Budući da je u jeku turistička sezona, MUPKS-a i prometni inspektori će dodatno pojačati inspekcijski nadzor, najavljeno je na današnjem sastanku.

S tim u vezi, dogovoreno je da će MUPKS-a osigurati posebno vozilo i ekipe koje će s prometnim inspektorima raditi kontinuirano 24 sata, a sve s ciljem potpunog suzbijanja nelegalnog taksi prijevoza.

- Svi oni koje zateknu u nelegalnom radu i bez adekvatnih odobrenja Ministarstva saobraćaja KS-a bit će sankcionisani u skladu sa zakonom - naglasio je ministar Fišo tokom sastanka.

Dodao je da smatra da će primjena ovih mjera doprinijeti značajnom poboljšanju stanja u ovoj oblasti te građanima osigurati bolji i bezbjedniji taksi prijevoz.

Upućen je i apel građanima da ne koriste usluge nelegalnih taksi prijevoznika, čime će bitno uticati na rješavanje tog problema, saopćeno je iz Press službe KS-a.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.