25.7.2017. 8:04
0
Vijeće ministara BiH razmatra aktivnosti Direkcije za evropske integracije
Vijeće ministara BiH danas bi na sjednici trebalo da razmatra Informaciju o aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi s upravljanjem procesom evropskih integracija kao i Informaciju o korištenju sredstava iz IPA fondova i o pripremi projekata čija bi se realizacija finansirala iz sredstava IPA-e II.
Predviđeno je i razmatranje Informacije o pokrenutim arbitražnim postupcima protiv Bosne i Hercegovine i njenih institucija te Prijedlog odluke o formiranju Stalnog pregovaračkog tijela BiH za mirno rješavanje međunarodnih investicionih sporova.

Trebala bi biti razmatrana i Analiza održivosti javnog duga Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Izvještaj o slobodi govora i stanju medijskih sloboda u BiH, kao i Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o načinu raspodjele prenesenih namjenskih nerealiziranih sredstava uplaćenih na ime dodijeljenih GSM licenci.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Nacrt memoranduma o razumijevanju između Republike Hrvatske i BiH i Crne Gore o provedbi „Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore 2014 – 2020“, s Osnovama za pokretanje postupka za zaključivanje navedenog memoranduma kao i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u oblasti radijacijske i nuklearne sigurnosti i bezbjednosti.

Između ostalog, trebao bi biti razmatran i Nacrt odluke o ratifikaciji sporazuma o investicionom grantu (Koridor 5C „Izgradnja dionice autoceste Svilaj – Odžak“) BiH i Evropske investicione banke.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.