25.7.2017. 20:03
0
Čović za sutra najavio sastanak i ručak sa Izetbegovićem, Ivanićem, Dodikom i Radončićem
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović je najavio za sutra u Mostaru radni ručak sa članovima Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem, Mladenom Ivanićem, te liderima SNSD-a i SBB-a Miloradom Dodikom i Fahrudinom Radončićem.

- Radni ručak koji organiziram je priprema za seriju sastanaka koji  će uslijediti najesen – kazao je Čović danas na tradicionalnoj kafi s novinarima.

Istakao je da svaka komunikacija političkih lidera može donijeti dobro BiH, te da će na sastanku razgovarati o evropskom putu BiH, intenziviranju razgovora među političarima i aktuelnim zbivanjima u državi.

Čović je pored ostalog, izrazio i uvjerenje da će izborni zakon BiH do jeseni biti usvojen, da je najbitnija stavka tog zakona da svaki narod u BiH bira svog lidera.

Također je najavio da će se kandidirati za hrvatskog člana Predsjedništva BiH ukoliko budu riješena sva hrvatska pitanja, ali i da sve zavisi od njegove stranke - HDZ BiH.

On smatra da je neprihvatljivo građansko uređenje BiH jer bi to, s obzirom na popis, moglo biti zloupotrijebljeno.

Iako je propuštena šansa da ugovor o Transportnoj zajednici bude potpisan na Samitu u Trstu, zbog, kako je rekao „nečije sujete“, Čović je najavio da će taj ugovor biti potpisan do kraja iduće sedmice.

Posebno je naglasio da je ključ svega u BiH Mehanizam koordinacije.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.