26.7.2017. 13:15
0
Predstavnički dom nije prihvatio odgodu primjene Zakona o suzbijanju korupcije
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH sa 40 glasova "za“, tri suzdržana i 27 protiv nije usvojio predložene izmjene Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u FBiH, kojima se predlagalo odgađanje njegove primjene do 1. novembra.


Predsjednik Kluba HDZBiH - HNS-a Jozo Bagarić zahtijevao je pojedinačno glasanje nakon kojeg je također utvrđen nedovoljan broj glasova za usvajanje navedenog zakonskog rješenja (47 "za“, jedan suzdržan i 25 protiv).

Tokom rasprave predsjednik Kluba SDA Ismet Osmanović istakao je da će poslanici tog kluba podržati zakon uz napomenu da "ovo bude zadnji put Vladi FBiH da odgađa primjenu Zakona“.

- Ne možemo donijeti Zakon i tri godine ga prolongirati - dodao je Osmanović.

Odgađanje primjene Zakona nisu podržali poslanici klubova SDP-a BiH i Demokratske fronte.

- Poslanici ne dajte šansu kriminalcima, koji pljačkaju ovu državu 20 godina - rekao je poslanik Kluba Demokratske fronte Dževad Adžem. 

Poslanik Kluba SDP-a Damir Mašić izrazio je mišljenje da se "svjesno opstruira primjena Zakona“, čime je predviđen početak rada posebnih odjela Tužilaštva i Vrhovnog suda FBiH.

- Ovo je četvrti put da Parlament FBiH raspravlja o primjeni navedenog Zakona te je  vrijeme da zaživi u Federaciji BiH - zaključio je poslanik Kluba SDA Mensud Borović.  

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.