28.7.2017. 14:23
0
Identifikovana dva napadača na žene u Banjoj Luci
Tri osobe mogu se dovesti u vezu s više napada na žene u Banjoj Luci, a zasad je policija identifikovana dvojicu.

Načelnik Policijske uprave Banja Luka Željko Spasojević istakao je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da je policija tokom istrage riješila tri slučaja napada na žene, koji su dešavali u večernjim satima.

- Riješen je napad koji se dogodio  22. maja u ulici Jovana Dučića na štetu osobe D.V. iz Banje Luke te napad 21. jula u ulici Ive Andrića na štetu žene T.M. Ova dva napada izvršila je ista osoba koja je identifikovana - rekao je Spasojević.

Po nezvaničnim saznanjima, ta dva napada na Banjalučanke u centru grada, prijavljena 22. maja i 21. jula, počinila je ista osoba, 24-godišnjak, koji je izvršio samoubistvo i ostavio oproštajno pismo.

Spasojević je kazao da je policiji 23. jula prijavljeno da je muškarac, krećući se ulicom Petra Rađenovića i Ranka Šipke, skidao odjeću pred ženama.

– Ta osoba, koja je narušila javni red i mir je identifikovana i procesuirana je u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru – rekao je Spasojević.

Rad na rješavanju ostalih slučajeva napada na žene je u toku, a Spasojević kaže da policija očekuje rezultate.

- Dva slučajeva koja su se dogodila na Banj Brdu, po do sada prikupljenim saznanjima, ne mogu se dovesti u vezi s dva identifikovana izvršioca napada na žene u Banjoj Luci – rekao je.

Kada su u pitanju napadi na Banj Brdu djevojka je prijavila da ju je napadač, koji je prolazio na biciklu, udario u predjelu leđa, a u drugom da joj je stavio ruku preko usta i oborio na tlo, ali se uspjela spasiti.

Osumnjičeni za te napade nije identifikovan niti uhapšen.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.