31.7.2017. 16:08
0
Saradnja MOBiH i APIK-a u oblasti prevencije i borbe protiv korupcije
Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) Hasim Šabotić danas su potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji u oblasti prevencije i borbe protiv korupcije između MOBiH i APIK-a.

Memorandum je zasnovan na Zakonu o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije i Zakonu o odbrani BiH, podržan je državnom Strategijom za borbu protiv korupcije 2015. - 2019., a definira oblasti i međusobne mehanizme saradnje, koordinacije i pružanja podrške. 

Pendeš je izrazila zadovoljstvo potpisivanjem Memoranduma i naglasila opredijeljenost Ministarstva odbrane BiH na jačanju profesionalizma, izgradnji integriteta, jačanju odgovornosti i transparetnom upravljanju resursima odbrane

Također, sagovornici su se suglasili da predstojeća aktivnost predstavlja nastavak međusobne saradnje u toj oblasti, što podrazumijeva sveukupne napore MOBiH, ispunjenje obaveza iz državne Strategije za borbu protiv korupcije i Plana integriteta i borbe protiv korupcije MOBiH za period 2015. - 2019., zajednički rad u BiH i u regionalnim i međunarodnim inicijativama, te razmjenu iskustava i izgradnju vlastitih kapaciteta za obuku i doprinos širem okruženju, saopćeno je iz MOBiH.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.