4.8.2017. 11:14
2
Smanjena cijena centralnog grijanja za 2,54 posto
Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici usvojila zaključak o smanjenju cijene centralnog grijanja za 2,54 posto za sve korisnike usluga KJKP „Toplane – Sarajevo“. Smanjenje cijene centralnog grijanja će se primjeniti retroaktivno, počevši od 01. augusta ove godine, prenosi agencija Patria.

Promjena cijene centralnog grijanja uzrokovana je smanjenjem veleprodajne cijene gasa za distributivna privredna društva, a zašto je krajem proteklog mjeseca odluku donijela Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

Odmah po saznanju za ovu odluku, Neovisno stručno tijelo Vlade Kantona Sarajevo za validnost kalkulacije i konačan prijedlog visine cijene centralnog grijanja je dalo svoje mišljenje i putem Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture preložilo Vladi da donese zaključak o pomenutom smanjenju cijenje centralnog grijanja.

(Fena/Alen Avdić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.