4.8.2017. 14:36
0
Iz SDP-a poručuju: Građani Sarajeva će od augusta plaćati grijanje skuplje za 10 posto
Kantonalna organizacija SDP-a BiH Sarajevo optužila je kantonalnu vladu da "nastavlja obmanjivati građane u vezi sa cijenom grijanja".

- Javnosti se nastoji podvaliti informacija kako je Vlada KS smanjila cijenu grijanja za 2,54 posto i to tobože retroaktivno, ali se svjesno prešućuje kako je 1. augusta stupila na snagu cijena grijanja veća za 12,64 posto u odnosu na mjesec juli. Dakle, građani Sarajeva će naredne račune plaćati skuplje za 10 posto, a ne jeftinije za 2,54 posto, kako ih Vlada KS nastoji prevariti - navodi se u saopćenju za javnost SDP-a.

Iz ove stranke ističu kako je pod pritiskom SDP-a prvobitno retroaktivno poskupljenje koje se počelo računati od 1. aprila Vlada KS poništila i odlučila njegovu primjenu pomjeriti na 1.avgust.

SDP traži od Vlade KS da odustane od poskupljenja cijene grijanja, jer za tim, kako navode, nema nikakve potrebe budući da Toplane nisu nikada proporcionalno smanjivale svoju cijenu u odnosu na nižu cijenu gasa koju su plaćali.

- Uostalom JKP Toplane uopšte ne koriste gas u ljetnjim mjesecima, a pogotovo ne u augustu, jer tada grijanje ne radi, pa je i više nego nebulozno povećanje cijene pravdati poskupljenjem gasa - zaključuje se u saopćenju za javnost Kantonalne organizacije SDP-a BiH Sarajevo.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.