7.8.2017. 14:54
1
"Sefićeva sestra nas je provocirala. Kada je Anesa govorila kako je gledala našu djecu kako lete u zrak, Sara je psovala i smijala se"
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno ponovljeno suđenje Sanjinu Sefiću i drugima kojeg se tereti da je 10. oktobra prošle godine u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč.

S obzirom da je suđenje počelo ponovo, jer je prošlo 30 dana između dva ročišta agoniju su ponovo danas prolazili očevi stradalih djevojaka, očevidac Anesa Ernagić i uposlenik SIPA-e Muamer Redžić.

Otac nastradale Selme Agić Amir Agić kazao je da nikad neće odustati, te se zahvalio medijima što prate ovaj slučaj.

- Sefićeva sestra nas je provocirala, a dok smo se obraćali ja i svjedokinja Anesa Ernagić koja je govorila kako je gledala našu djecu kako lete u zrak nakon udara, Sara je psovala i smijala se. Policijski službenici su skrenuli pažnju sudiji koji ju je opomenuo. Nema države, nema ničega. Izgubili smo najmilije, zar treba da trpimo još poniženja, nepravdu i provociranje - rekao je Agić.

Otac nastradale Edite, Enes Malkoč nije od stresa mogao ni govoriti, ali je kroz suze kazao da misli sve kao i Agić.

A, Amir Agić kaže da mu je ovo bio najstresniji dan u posljednjih sedam mjeseci, a da je pitao Şud zbog čega je postupak ponovljen.

- Pitao sam zašto nisu kažnjeni. Sudija nam nije dozvolio da kamere snimaju naša svjedočenja, iako smo to tražili. Rekao je kako se optuženi i odbrana tome protive i da mi nemamo pravo tražiti takvo nešto. Mi smo u cijelom ovom postupku niko i ništa – istakao je Agić.

Njemu je nejasno i kako se dozvoljava advokatima odbrane da budu tako oštri i nisu mislili na njihove osjećaje kao roditelja čije su kćerke stradale. Advokat Sanjina Sefića je Kerim Čelik i to po službenoj dužnosti. 

Ostali optuženi su Sara Sefić, Dino Alić i Amar Salihović, te Saud Nišić koji se terete da su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz Bosne i Hercegovine i pomagali nakon izvršenog krivičnog djela. Advokat Sauda Nišića je Omar Mehmedbašić po službenoj dužnosti. Ostali advokati optuženih su Rusmir Karkin, Safet Medošević i Tarik Čingić.

Na suđenju je bilo napeto, a sestra Sanjina Sefića, Sara čak je bila spremna obračunati se s publikom, pa su reagirali sudski policajci. Svjedokinja Anesa Ernagić čak je i zaplakala tokom svjedočenja, a usljed pritiska koji je vršen na nju.

Naredno ročište zakazano je za 4. septembar kada će biti saslušano devet svjedoka.

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.