15.8.2017. 16:49
1
Bakir Izetbegović traži da Fahrudin Radončić napusti više od 1.000 pozicija
Stranka demokratske akcije i Savez za bolju budućnost nastavljaju prepirke putem saopćenja za javnost.

Glasanje Radončića i SBB protiv Izvještaja o radu Vijeća ministara BiH i stalne najave da će glasati za smjenu Vijeća ministara pokazuju da SBB napušta principe na kojima je uspostavljena postojeća koalicija, navodi se u saopćenju Stranke demokratske akcije (SDA).

-          Ako je Radončić napustio principe koalicije i ako će glasati protiv Vijeća ministara BiH onda treba da napusti više od 1000 pozicija koje je dobio kao član koalicije. Sada je potpuno jasno da je Dodik u Radončiću pronašao partnera iz poznatih vremena Sejde Bajramovića.

Također je jasno da koalicija Radončić-Dodik, odnosno SBB-SNSD, funkcionira u punom obimu sa ključnim zadatkom slabljenja i razgradnje institucija BiH, zaustavljanja evropskog i NATO puta BiH i ekonomskog razvoja. O tome najbolje svjedoči već pomenuto glasanje SBB-a i SNSD-a o Izvještaju o Vijeću ministara, kao i koordinirani pokušaji rušenja pravosudnih institucija i OSA-e kao jedne od najvažnijih agencija na nivou države.

Također je jasno da je prisna saradnja sa Dodikom koji konstantno osporava državnost BiH, a povratak Bošnjaka proglašava okupacijom Podrinja, samo nastavak sramne uloge koju je Radončić definitivno objelodanio u izjavi na suđenju u Prištini. U toj je izjavi Bošnjake optužio za početak rata, a državni vrh koji je organizirao i vodio odbranu BiH proglasio mafijom - rečeno je u saopćenju SDA.

Savez za bolju budućnost (SBB) uzvratio je također saopćenjem u kojem kažu  da će podržati smjenu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, zato što ne izvršava obaveze na putu ka EU, saopćeno je danas iz ove stranke.

-          Primjerice, sve zemlje regije su upitnik završile za dva mjeseca, a Zvizdić se i nakon devet mjeseci neuspješno bavi prevođenjem istog. Da je Izetbegović odgovoran lider sam bi smjenio nekompetentni kadar. Izetbegović mnogo prigovara Radončiću za svjedočenje u Prištini, jer je tamo otkrivena uloga bošnjačke državne mafije u brojnim političkim ubistvima, kao što su Ugljen i Leutar.

Izetbegovića brine Radončićeva tužba, a u svom saopćenju Izetbegović uopće ne demantira da želi fildžan državicu i da Radončića pokušava da kompromitira da bi omogućio kandidaturu svoje supruge Sebije za člana Predsjedništva BiH. Izetbegović ni nakon 27 godina vlasti nema talenta i pameti da promijeni providnu strategiju. A to je da one koji kritikuju njegovu familijarnu vlast proglašava neprijateljima cijele SDA. To mu u slučaju SBB-a neće poći za rukom - stoji u saopćenju.

Iz ove stranke također tvrde da je Dodik "najveća politička hrana radikalnom Izetbegoviću".

-          Izetbegović mu je u čuvenoj kafani „Barka“ dodao uže za spasavanje. Također, Radončić je sa mjesta ministra sigurnosti BiH smijenjen zajedničkim glasovima SNSD-a i SDA. To politički izdajnik cjelovite BiH Bakir Izetbegović svjesno prešućuje i zataškava istinu ko je Dodikov pravi saveznik -  saopćio je SBB.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.