22.8.2017. 15:40
1
Demobilisani borci poručili Bukvareviću: Nema pregovora, imate rok do srijede da dođete u Kamp
Demobilisani borci koji već dva mjeseca traže svoja prava ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu obustavili su započeti štrajk glađu, zbog teškog zdravstvenog stanja, ali su I najavili novi u četvrtak ukoliko im se e obrati do srijede do 22 sata ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević


Ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević pozvao je u ponedjeljak borce da odrede svoje predstavnike i da se sastanu s njim, ali je danas stigao odgovor u kojem jasno stoji “da nema pregovaračkog tima, jer su boric svjesni da pregovarači uđu u Vladu i zatim nestanu”

- Po stoti put vam kažemo da pregovora niti pregovarača iz Kampa sa Vladom nema, jer iskustvo nam govori da su svi pregovarači koji su ulazili u Vladu otišli zadovoljni i nema ih danas u kampu ni bilo gdje. Mi znamo da vi zbrinjavata samo “pregovarače” . Od vas zahtijevamo da nam se obratite u Kampu najkasnije do 22 sata u srijedu. U protivnom štrajk glađu se nastavlja od četvrtka – stoji u pismu.

Podsjećamo, borci traže, između ostalog, da se usvoji jedinstven registar boraca Armije BiH i da se on javno objavi, borački dodatak od minimalno 326 KM, ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja, te besplatno liječenje. 

(NAP/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.