22.8.2017. 17:13
0
Helikopter Oružanih snaga BiH iza 18 sati stiže u Čapljinu
Dolazak helikoptera Oružanih snaga BiH, koji bi trebao pomoći hercegovačkim vatrogascima u borbi s brojnim požarima, očekuje se danas iza 18 sati, kazao je Feni direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

- Već dva-tri dana traju intenzivne aktivnosti na gaženju požara, pogotovo na području Čapljine, Čitluka, Međugorje, Neuma i Ravnog. Danas poslijepodne stići će helikopter koji će djelovati na području Čapljine gdje je trenutno najteža situacija - kazao je Solak.

Po njegovim riječima, iako gasitelji imaju pune ruke posla, situacija nije kritična.

- U stalnom smo kontaktu s ljudima na terenu i situacija je uglavnom pod kontrolom. Nemamo ugroženog stanovništva, nemamo evakuiranih ljudi, niti izgorjelih kuća. Uglavnom gori trava i nisko raslinje - dodao je Solak.

U proteklih 48 sati veliki broj požara izbio je širom Hercegovine, a zbog dugotrajne suše i vjetra, vatra se jako brzi i lako širi.

Svi pripadnici profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi su angažirani i praktično bez odmora nastoje obuzdati vatrenu stihiju i spriječiti širenje požara.

Iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar kažu kako je proteklih dana petorici vatrogasaca ukazana liječnička pomoć zbog udisanja dima.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.