23.8.2017. 21:47
0
Jednogodišnja beba izujedana u vrtiću!
Jednogodišnja djevojčica završila je u bolnici nakon što je izujedana u banjalučkom vrtiću "Tijana".
Iz bolnice poručuju da je stanje djeteta, koje je zadobilo ugrize po leđima i ušnoj resici, stabilno i da će ostati na promatranju. 

U vrtiću kažu da nije došlo do ozbiljnije povrede i da se sve odigralo u trenutku pa nisu stigli da reaguju. 

Pretpostavljaju da se dječija igra začas pretvorila u tuču. Pretpostavljali su i da otac izujedane djevojčice neće zvati policiju, jer su ga, kako je i potvrdio, vaspitačice molile da ne prijavljuje slučaj. Ipak je obavijestio nadležne službe. 

U vrtiću je bila i policija. U toj predškolskoj ustanovi kažu da će, nakon što se utvrde sve činjenice, odgovorni biti kažnjeni, javlja banjalučka ATV.

 - Ako se utvrdi da je vaspitač svojim neodgovornim ponašanjem uzročno-posljedično izazvao takve povrede, bit će najstrožije kažnjen, to je definitivno - rekla je direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović. 

U MUP-u potvrđuju da se incident dogodio i da ispituju sve okolnosti. "Izlaskom na lice mjesta potvrđeni su navodi prijave, izvršen je uviđaj, a određena lica su dovedena na ispitivanje zbog utvrđivanja svih okolnosti i činjenica navedene prijave", saopćeno je iz MUP-a. Istraga se provodi pod nadzorom okružnog javnog tužioca, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.