8.9.2017. 19:00
0
Nezaposlene porodilje u bh. entitetu RS dobivat će mjesečnu naknadu u visini minimalne plate
Nezaposlene porodilje u bh. entitetu Republici Srpskoj će od naredne godine dobivati naknade u visini minimalne plate, potvrdila je entitetska Vlada.

Mjesečna naknada iznosit će 405 KM, a porodilje će je primati tokom 12 mjeseci, odnosno 18 mjeseci za treće dijete.

Ovim naknadama vlada želi smanjiti razliku između zaposlenih i nezaposlenih porodilja, te postići da nezaposlene porodilje primaju određenu finansijsku pomoć tokom perioda za koji se zaposlene porodilje nalaze na plaćenom porodiljskom bolovanju.

Vlada bh. entiteta Republike Srpske već obezbjeđuje novčanu pomoć u iznosu od 250 KM za opremu za novorođenče svim porodiljima, materinski dodatak za nezaposlene porodilje, jednokratnu pomoć za treće i četvrto dijete u iznosu od 600 KM za treće i 450 KM za četvrto dijete, te dječiji dodatak i druge mjere u okviru podrške porodici.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.