13.9.2017. 11:31
0
Magazinović primio zamjenike ambasadora SR Njemačke i Velike Britanije
Poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine i predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH Saša Magazinović primio je u zajedničku posjetu Christiana Sedata i Matthew Lawsona, zamjenike ambasadora Savezne Republike Njemačke i Velike Britanije, na kojem je tema razgovora bila aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini i zastoj reformskih procesa sa akcentom na dešavanja na državnom nivou vlasti.

Sedata i Lawsona je posebno interesovala sudbina Zakona o akcizama, za koji je očigledno da će se u narednom periodu ponovo naći pred poslanicima Parlamenta BiH, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Magazinović je sagovornicima još jednom prenio stav da SDPBiH neće dati podršku za poskupljenje goriva, ali je naglasio da je dobro to što se o tome razgovara sa svim političkim akterima, za razliku od dosadašnje prakse držanja važnih političkih procesa daleko od očiju javnosti.

Istakao je da aktuelna vlast nema kredibilitet da traži dodatna sredstva za cestogradnju, budući da u dosadašnjem dijelu mandata nisu bili u stanju ni položiti kamen temeljac za nove kilometre autoputa, a ne izgraditi ih.

 - Vlast kojoj je najveći infrastrukturni projekat trotoar ispred zgrade Predsjedništva BiH ne može očekivati da im vjerujemo da će naprasno pokrenuti bilo šta ozbiljnije od predizbornog raskopavanja ulica - kazao je Magazinović.

Sagovornici su se složili da je potrebno unaprijediti odnos vlasti prema evropskom putu BiH, te taj proces dodatno otvoriti i učiniti transparentnim, uključivši u aktivnosti vezane za ovu oblast sve slojeve društva, od političkih stranaka, nevladinih organizacija, akademske zajednice i medija, pa do svih onih pojedinaca koji imaju kapacitet i želju da pomognu, navodi se u saopćenju.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.