13.9.2017. 14:30
0
SDP i DF iz Starog Grada održali prvu zajedničku sjednicu
Općinske organizacije Socijaldemokratske partije i Demokratske fronte u Starom Gradu održale su prvu zajedničku sjednicu predsjedništava čime su započele operacionalizaciju odredbi iz Okvirnog plana zajedničkog djelovanja, navodi se u zajedničkom saopćenju te dvije stranke.

Najavljene su zajedničke tematske sjednice organa DF-a i SDP-a Stari Grad, nastavak rada u zajedničkim sjednicama klubova vijećnika te zajedničke inicijative u Općinskom vijeću. Dogovoreno je i formiranje dva međupartijska radna tijela i to zajedničkog radnog tijela predstavnika mjesnih odbora i savjeta mjesnih zajednica, te zajedničkog radnog tijela predstavnika u općinskim komisijama.

Na sastanku je naglašeno kako se nadaju da će i druge lijeve i građanske stranke potpisati platformu, odnosno okvirni sporazum koji su potpisali SDP i DF.

Jedan od zaključaka zajedničke sjednice je i da se u što skorijem periodu održi međustranačko savjetovanja koje bi uključivalo predstavnike općinskih organizacija svih drugih stranaka koje za sebe smatraju da pripadaju lijevom odnosno građanskom bloku.

Ističu da je objema strankama glavni prioritet ujedinjena ljevica.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.