20.9.2017. 15:25
0
Nezapamćeno: Krišto traži diskrecionu liniju za novinare, smeta i kucanje na tastaturi
Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH desila se nesvakidašnja scena, kada je sekretar Predstavničkog doma PS BiH Marin Vukoja došao do prostora gdje novinari prate sjednicu ovog doma te ih upozorio da „nježnije kucaju, jer odzvanja salom“, piše agencija Patria.

Na veliko iznenađenje kolega novinara, Vukoja je kazao da Kolegij (Borjana Krišto, Šefik Džaferović i Mladen Bosić) ne mogu raditi, jer odzvanja lupanje po tastaturama! Novinari su zbog toga, ali i načina na koji im se obratio sekretar doma ostali u šoku, jer ovo je uistinu rijetka situacija barem u Parlamentu BiH da su doživjeli ovakvo nešto.

Inače, novinari su smješteni u zaleđu sale iza poslanika i dijeli ih debelo staklo. Kolegij je smješten na samom dnu sale pa je nemoguće da su mogli uopšte čuti „lupanje po tastaturi“. Svi novinari koji prate sjednicu nose laptope i nemoguće je uopšte proizvesti takvu vrstu buke.

Damir Arnaut (SBB) kojem su se novinari obratili nakon što im je faktički onemogućen rad javno je Kolegiju pročitao član Poslovnika koji govori o nesmetanom praćenju sjednica od strane medija koje se održavaju, te pozvao Kolegij, prvenstveno predsjedavajuću Doma Borjanu Krišto da se novinarima omogući nesmetan rad. Krišto je negirala da je Vukoji dala takav nalog. Međutim, kako saznajemo, Krišto je još jutros izdala jednu naredbu a to je da se uvede diskreciona linija za novinare kako je ne bi mogli „presretati po hodnicima“!

(NAP/Merima Druškić)

PSBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.