20.9.2017. 18:07
10
Imenovan novi NO Vodovoda, navodno uskoro slijedi smjena direktora Nezira Hadžića
Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici prihvatila je odluku Skupštine VIK-a za smjenu članova Nadzornog odbora KJKP Vodovod i kanalizacija i imenovanje novog predsjednika i dva člana, piše agencija Patria. Smijenjeni predsjednik NO je Taib Delalić, pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića.

Na ovaj način otvoren je put za smjenu direktora ViK-a Nezira Hadžića kao što je to u proteklom periodu najavljivao premijer KS Elmedin Konaković. On je čak kazao da tom smjenom "stavlja na kocku svoj politički status". 

Nakon što je na Konakovićev prijedlog 31. jula Skupština KS smijenila tri člana Skupštine ViK-a i imenovala nova tri čekao se ovaj potez. Sada je izvjesno da će doći i do smjene direktora VIK-a Hadžića.

On je u svom javnom istupu poručio da i nakon njegove smjene neće biti riješeni problemi koji se godinama gomilali. Konaković je za emisiju Mreža kazao da su već obavljeni razgovori sa nekoliko "stručnih i hrabrih ljudi" koji su spremni zasjesti u užarenu stolicu.

Na zahtjev brojnih građana KS koji su potpisivali peticiju koju je pokrenulo udruženje Eko akcija 28. septembra bit će održana vanredna sjednica Skupštine o stanju vodosnadbijevanja i načinu rješavanja problema. 

(Patria / Haris Ahbabović)

10
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.