20.9.2017. 19:45
0
Nekoliko stotina građana na protestima u Banjoj Luci tražilo ostavku Vlade RS
U organizaciji Udruženja građana „ReStert Srpska“ danas su u Banjoj Luci održani mirni protesti na kojima je zatražena ostavka Vlade RS-a, a glasnim povocima negodovanja nekoliko stotina građana nije štedjelo ni druge funkcionere RS-a.

Članovi Udruženja „ReStart Srpska“ su naveli da su proteste organizirali nezadovoljni jer su predugo čekali odgovor Vlade RS-a na peticiju s potpisima 6.500 građana, kojom su tražili da se ministarima ograniči fond za kupovinu službenih automobila na 50 hiljada KM.

„Mile odlazi“, „Ostavka“, „Lopovi“ uzvikivali su, između ostalog, okupljeni na današnjem skupu na glavnom banjalučkom trgu, a zatim i tokom protesne šetnje ispred Palate predsjednika, a posebno ispred zgrade Vlade RS-a, koju je osiguravala policija.

Proteste na kiši je osim nezadovoljnih građana podržalo i nekoliko opozicionih odbornika iz Banje Luke, kao i radnici “Željeznica RS” koji su danas obustavili desetodnevni štrajk glađu.

Okupljeni su se kratko zadržali ispred zgrade Vlade, a članovi „ReStarta“ su ponovili svoje zahtjeve, ograničenje cijene automobila za potrebe Vlade RS-a na 50.000 KM, te smjenu Vlade RS-a i "stop" partijskom zapošljavanju zbog čega sve veći broj građana, a posebno mladih, odlazi iz RS-a.

Tvrde da je "ovo samo početak" i da neće odustati.

Na transpartentima koje su nosili je, između ostalog pisalo i „Pita moja baba kada će referendum“.

Današnje okupljanje je nastavak aktivnosti ovog udruženja koje su počele 8. augusta protestom u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” zbog odluke ministra prosvjete i kulture RS-a Daneta Maleševića da se u ovom entitetu zatvori 15 područnih škola, a da istovremeno ministar kupi skupocjeni službeni automobil od 120.000 KM.

(Fena/Alen Avdić)
RSVlada
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.