20.9.2017. 19:42
0
Delegacija Grada Sarajeva u posjeti Vatikanu
Delegacija Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, a na poziv apostolskog nuncija u BiH msgr. Luigia Pezzutoa, boravi u posjeti Vatikanu.

U delegaciji se pored gradonačelnika nalaze predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić, zamjenici gradonačelnika Ivica Šarić i Milan Trivić, te bivši gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

Nakon održane opće audijencije, članovi delegacije su se susreli   sa papom Franjom te  zahvalili  što podržava multuetnički način života u Sarajevu i BiH. Papa Franjo je na to odgovorio da je to jedini i pravi put. Istakao je da smo svi braća, da on moli za nas, te pozvao da i mi molimo za njega, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Papa Franjo je, kako se dodaje,  poručio da i dalje čuvamo multikulturalnost i multikonfesionalnost Sarajeva, po čemu je glavni grad Bosne i Hercegovine oduvijek bio poznat.

Gradonačelnik Skaka je prvi gradonačelnik Sarajeva koji je posjetio papu u Vatikanu.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.