22.9.2017. 8:55
1
U znak zahvalnosti što su im odbranili kuće od požara, mještani Trebinja častili vatrogasce
Mještani sela Tulje u Popovom polju, kod Trebinja, odlučili su pripadnicima Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, Civilne zaštite ovoga grada i Jedinice “Hidroelektrana na Trebišnjici” zahvaliti zbog toga što su im spasili domove tokom požara koji su pogodili ovo područje u proteklom periodu.

“U opasnosti je ljetos bilo više od 45 sela i sve su odbranili ovi hrabri ljudi, ne štedeći sebe i dovodeći često u pitanje i svoj život, zbog čega smo se mi odlučili da im priredimo skromnu zakusku, kako bismo im se makar i simbolično odužili”, rekao je Vaso Kolak iz sela Tulje.

Prisjetili su se kako je u jednom momentu vatra bila opasala cijelo selo, ali su vatrogasci dali sve od sebe da ne izgori nijedna kuća, a slična situacija je bila i u selu Žakovu i brojnim selima Popovog polja.

Tripo Ćuk, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, istakako je kako su vatrogasci samo radili svoj posao, ali se prisjetio i da su im mještani mnogo pomagali. Ipak, kazao je Ćuk, ovakav znak zahvalnosti vatrogascima mnogo znači i dokaz je da svoj posao obavljaju na pravi način.

Iako je bilo teško tokom ovogodišnjih ljetnih mjeseci kada su danonoćno bdjeli na požarištima, bez ijednog slobodnog dana, nijedan od njih se nije požalio da je teško i bili su svjesti da moraju odbraniti kuće, u čemu su i uspjeli.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.