22.9.2017. 10:55
1
Sarajevskim školama rok od devet dana da se izjasne o petogodišnjoj strategiji razvoja obrazovanja
Ministar obrazovanja Kantona Sarajevo Elvir Kazazović zatražio je od direktora osnovnih i srednjih škola da se u roku od devet dana izjasne o „Strategiji razvoja obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo za period 2017-2020“.

U dokumentu koje je Kazazović uputio školama navodi se da je materijal pripremila Komisija Vlade Kantona Sarajevo u saradnji sa radnim grupama, ali da bi petogodišnji plan razvoja obrazovanja u KS svakako unaprijedilo ukoliko bi sugestije došle i iz samih škola.

„Pozivamo vas da osigurate da tekst radnog materijala Strategije razvoja obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo za period 2017-2020 godina bude dostupan svim radnicima škole, te da objedinjene primjedbe, prijedloge i sugestije dostavite Ministartvu najkasnije do 30.09.2017“, stoji u dopisu školama od ministra Kazazovića.

Predsjednik sarajevskog Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Saudin Sivro rekao je za agenciju Patria da je rok za primjedbe na Strategiju prekratak i da je praktično nemoguće dati ozbiljnu analizu na ovako važan dokument u samo devet dana.

„Škole su Strategiju dobile 21. septembra. Krajnji rok za sugestije je 30. septembar. U ovih devet dana imate i dva dana vikenda. Nevjerovatno je da je za mišljenje na petogodišnju strategiju razvoja obrazovanja u Kantonu Sarajevo ministarstvo dalo rok od svega nekoliko dana“, smatra Sivro.


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.