25.9.2017. 20:20
0
Ambasadorica SAD-a u BiH posjetila tuzlanskog muftiju, Vahida ef. Fazlovića
Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack posjetila je danas muftiju tuzlanskog Vahida-ef. Fazlovića.

Muftija Fazlović se zahvalio Ambasadi SAD u BiH za brigu koju pridaje procesima obrazovanja, a posebno za podršku u edukativnim programima ACCESS i TELTS, koji se već niz godina veoma uspješno realiziraju u Behram-begovoj medresi - saopćeno je iz Muftijstva tuzlanskog.

U saopćenju se navodi da je istaknuta važnost doprinosa vjerskih zajednica kvalitetnijoj izgradnji odnosa među ljudima, pri čemu rad Međureligijskog vijeća BiH, na svim nivoima u našoj zemlji, ima važnu ulogu.

Razgovarano je i o Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, a muftija Fazlović posebno je istakao odnos Ambasade SAD u BiH i ambasadorice Cormack prema centru.

Muftija se zahvalio ambasadorici za njeno dugogodišnje učešće u maršu mira koji nosi internacionalnu poruku mira, a organizira se povodom obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima.

Istaknuta je važnost nastavka saradnje u brojim programima koji su na dobrobit šire zajednice i koji promoviraju zajedničke i univerzalne vrijednosti među ljudima - saopćeno je iz Muftijstva tuzlanskog.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.