26.9.2017. 16:30
0
Crnadak i ambasador Brazila u BiH razgovarali o saradnji dviju zemalja
Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas ambasadora Brazila u BiH Manoela Gomesa Perieru (Manoel Gomes Periera).


Crnadak je istakao da su odnosi dviju zemalja prijateljski, bez otvorenih pitanja te je zahvalio ambasadoru Perieri na ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa dviju zemalja. S tim u vezi, iskazao je posebnu zahvalnost na pozivu za predstojeću zvaničnu posjetu Brazilu koja će biti realizovana početkom oktobra 2017. Dodao je da se nada da će posjeta biti dobra prilika za daljnji napredak saradnje na svim nivoima a naročito da će posjeta biti dobra prilika za unapređenje ekonomske saradnje koja zaostaje u ukupnim bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Periera je iskazao dobrodošlicu Crnatku u Brazil a zatim je izložio kratak pregled plana zvanične posjete i prijedlog susreta s brazilskim zvaničnicima i poslovnim ljudima. Naveo je da postoji potreba da  se više radi na promociji potencijala BiH u Brazilu i da se nada da će predstojeća posjeta dati veliki doprinos promociji BiH, kao i jačanju bilateralnih odnosa između dviju zemalja.

U cilju nastavka saradnje, sagovornici su se suglasili da je od posebnog značaja što će tokom posjete Brazilu biti potpisani memorandum o razumjenjavanju za uspostavljanje političkih konsultacija o pitanjima od zajedničkog interesa između Ministarstava vanjskih poslova BiH i Brazila kao i Memorandum o međusobnoj saradnji u oblasti diplomatske obuke između ministarstava vanjskih poslova BiH i Brazila, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MIPBiH. 

(FENA/Amila Alijagić)

Crnadak
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.