29.9.2017. 8:41
0
Protesti novinara ispred zgrade FUP-a: Policajac novinaru Slobodne Evrope prijetio "batinama"
Neformalna grupa novinara okupit će se sutra ispred zgrade FUP-a i iskazati nezadovoljstvo zbog nedavnih prijetnji policajaca ekipi Radija Sloboda Evropa u Sarajevu.

Simbolično protestno okupljanje novinara najavljeno je za danas 29. septembra u 14:00 sati ispred zgrade Federalne uprave policije u Sarajevu, zbog lošeg odnosa prema novinarima i prošlosedmičnog grubog i neprofesionalnog odnosa prema ekipi Radija Slobodna Evropa, kada im je prijećeno “batinama” i onemogućeno snimanje.

Neformalna grupa novinara poručuje da je važno da se danas na okupljanju pojavi što više kolegica i kolega jer se napadi na novinare tiču svih nas.

Smatraju da je bitno barem na jedan dan zaboraviti na konkurenciju i rivalstvo koje postoji među novinarima i redakcijama. Pozivaju novinare da se ujedine i izbore za svoja prava i bolje uslove rada na terenu. Ono što se desilo kolegama iz Slobodne Evrope, može da se desi svima, i u puno gorem obliku.

“Moramo biti ujedinjeni jer nas šikaniraju, prijete, pljuju, tuku i puštaju da se mrznemo satima radi neke bezvezne izjave”.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.