3.10.2017. 15:08
0
SDP tvrdi da je Dino Konaković vrijeđao Segmedinu Srnu-Bajramović, premijer KS kaže da je cijeni
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH saopćila je danas da je na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, koja je održana jučer, premijer Elmedin Konaković zloupotrijebio govornicu "kako bi vrijeđao i lažno optuživao" zastupnicu Segmedinu Srnu-Bajramović.

Navode da je to nastavak njegove politike, ali i politike njegove stranke SDA.

Također su kazali da Konaković treba građanima odgovoriti kada će imati vodu 24 sata dnevno, šta se dešava s Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu te  zašto od augusta plaćaju deset posto skuplje grijanje.

Međutim, premijer Konaković je u izjavi za Fenu kazao da je Srna-Bajramović, koju jako cijeni kao zastupnicu, tokom sjednice pročitala nešto što je neko drugi napisao, a što se često dešava.

- Čitala je ocjenu o radu ove vlade u zdravstvu u oblasti smanjenja troškova na esencijalnoj listi, a ubijeđen sam da su joj to upravo napisali oni ljudi iz SDP-a koji su iza sebe ostavili „hirošimu“ u zdravstvu - istakao je Konaković.

Također je podsjetio da je akuelni saziv Vlade KS-a, bez da je oštetila pacijente, smanjenjem troškova na esencijalnoj listi osigurala uštede od 700.000 do milion KM na mjesečnom nivou, iz kojih će se finansirati povećanje plaća zdravstvenim radnicima i nabavka opreme.

Konaković je istakao da je vlada SDP-a u 2012. godini napravila deficit od 74 miliona.

Pozvao je rukovodstvo Kantonalnog odbora SDP-a i predsjednika Damira Mašića da posjete Vladu KS-a kako bi se uvjerili u rezultate te da ih zajedno uporede s rezultatima rada vlade koju je predvodio SDP da bi ih prezentirali javnosti.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.