9.10.2017. 14:22
2
Amiru Zukiću ukinute sve mjere zabrane, vraća li se na poziciju generalnog sekretara
Općinski sud u Sarajevu ukinuo je mjere zabrane optuženom generalnom sekretaru SDA Amiru Zukiću, piše agencija Patria. Portparolka Tužilaštva Kantona Sarajeva Azra Bavčić potvrdila je za agenciju Patria da je Općinski sud Amiru Zukiću ukinuo mjeru zabrane sastajanja s optuženima u istom predmetu.

Podsjećamo, optužnica tereti Amira Zukića, Safeta Bibića, Nedžada i Senada Traku te Ramiza Karavdića za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te protuzakonito posredovanje. 

U optužnici je navedeno da su Zukić i Bibić tokom 2016. godine organizovali grupu kojoj su se pridružili Nedžad i Senad Trako i Ramiz Karavdić, koji su pronalazili osobe spremne da daju novac za zaposlenje u podružnicama Elektrodistribucije koja pripada JP Elektroprivreda BiH. Nakon toga su koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića, tadašnjeg direktora Elektrodistribucije koji se tereti za zloupotrebu položaja, realizirana nezakonita zapošljavanja.

Ista optužnica Asima Sarajlića i Mirsada Kukića, potpredsjednike SDA, tereti za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, dok je Zukić optužen i za nedozvoljeno držanje oružja. 

Zukić je uhapšen 17. februara u Sarajevu u predmetu ''Bosna''. Suđenje u ovom predmetu počelo je 23. maja, a 21. jula je pušten na slobodu.

Inače, SDA je na mjesto generalnog sekretara postavila Halida Genjca do okončanja sudskog postupka. To je potvrdio i predsjednik SDA Bakir Izetbegović navodeći da ukoliko dokaže svoju nevinost može se vratiti na stranačku poziciju.

(Patria)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.