21.10.2017. 13:18
0
Na putu 5. korpusa Armije RBiH podignuta ratna zastava "Sile nebeske"
U sklopu obilježavanja jubilarne 25. godišnjice formiranja 5. korpusa Armije R BiH Gradska uprava Bihaća zajedno sa Organizacionim odborom za obilježavanje 25. godina od formiranja "Sile nebeske" organizirala je svečanost podizanja ratne zastave 5. korpusa na jarbol koji je postavljen na jedan od najprometnijih ulaza u grad Bihać.

Zastavu su uz intoniranje državne himne zajednički podignuli gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, predsjedavajući GV Bihać Davor Župa i prvo ratni komandant 5. Korpusa general Ramiz Dreković.

 - Simbolika danas postavljenog jarbola sa ratnom zastavom 5. korpusa jeste u tome što se on nalazi na početku puta 5. korpusa, odnosno ceste Bihać - Sarajevo kojom su išli i borci 5. korpusa oslobađajući okupirane teritorije. Ovo je prvi korak ka simboličnom obilježavanju datuma od značaja za naš grad i državu BiH. Tako ćemo već na Dan državnosti ovdje postaviti  državnu zastavu, a za Dan grada Bihaća i zastavu našeg grada - kazao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši Gradskoj upravi na realizaciji postavljanja jarbola i zastave 5. korpusa Armije RBiH, premijer USK-a Husein Rošić i general Ramiz Dreković istakli su da se ovakvim potezima stvara kolektivna svijest kod građana Bihaća i USK-a o herojskom 5. Korpusu i njegovom značaju za odbranu države BiH.

U sklopu obilježavanja Dana 5. korpusa Armije R BiH delegacije Grada Bihaća, Vlade USK-a, boračkih organizacija i udruženja, te predstavnici političkih stranaka položili su cvijeće na centralno spomen obilježje braniocima grada na mezarju Humci i posjetili vojnu bazu Adil Bešić, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.