21.10.2017. 22:54
0
Grahovac: Vučiću se ne može vjerovati, kao ni zvaničnoj politici Hrvatske
Blagoje Grahovac, general avijacije u penziji i analitičar geopolitičkih i društvenopolitičkih procesa u regionu i gostujući na FACE TV u Centralnom dnevniku istakao je da želi prvo da kaže ono što bi dobro metodičari zaključili “nemojte se plašiti rata biti neće”.

- Ludaka ima dovoljno, ali rata neće biti. Svako ko misli da se bavi politikom trebao bi na našim prostorima da donesu nalaze da su zdravi. Ja sam siguran da bi za dosta političara na našem području imali nepovoljne dijagnoze – kazao je Grahovac odgovarajući na pitanje kako komentira price koje su e pojavile u javnosti o tome da je zločinac Slobodan Milošević bolovao od šizofrenije.

- Zašto se ovoliko dugo mučimo. Nije to samo naš problem, nego planetarni i sistemske je prirode. 

Balkan je kroz historiju bio ili uzrok ili povod evropskih ili svjetskih problema. Jedino rješenje u budućnosti je američko- evropsko - rusko partnerstvo. To je jedini spas za planet. U protivnom kataklizma. Ne koalicija nego partnerstvo – kazao je Grahovac.

On je istakao i da se Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije ne može vjerovati. 

- On je trenutno zvijezda, jer je velikim geopolitičkim igračima važno da je trenutno mir. Politika, istinska, prava Srbije je ona koju govori Vulin. Vučić misli ono što Vulin govori sigurno sto posto. 

Ne može se vjerovati ni zvaničnoj politici Hrvatske. Taj blago glagoljivi vokalbular - nema mu mane. Ali šta je ispod toga, imamo silnu fašizaciju hrvatskog društva a nosilac tih promjena su braniteljske udruge. Čast njima oni su svoje živote založili od banditosa, ali mi imamo produženo ratno stanje i PTSP i nema stranke koja može pobijediti bez podrške branitelja.

Hrvatska je jedna od četiri najljepše zemlje svijeta ali u mojim knjigama stoji i da je NDH-azacija, "tužmanizacija", "hadeizacija" i sada i "grabarizacija" vodi ka fašizaciji – kazao je Grahovac.

Komentira je Grahovac i naoružavanje Srbije i Hrvatske.

- Sve ovo oko oružja su promašaji neviđeni. Avioni su promašaji. Djeca, potpuni promašaj u sadašnjem vremenu. Nikad nije bilo manje međudržavnih ratova. Drugo nikad u historiji ljudskog društva čovječanstvo nije bilo na ovako visokom tehničko tehnološkom i industrijskom razvoju i nikad u historiji ljudskog društva čovjek nije bio ugroženiji a ne zna od koga je ugrožen.

Priča o vojnoj neutralnosti je diletantska priča ljudi na visokim državnim funkcijama.
To je imaginacija zbog manipulacije građanima. Jer između koga biti neutralan. Sljedeća faza je da je srpski etnos ugrožen, pa je sljedeća faza prijetnja ratom, pa vanredni izbori – istakao je Grahovac komentirajući Rezoluciju koja je izglasana u RS-u.

(NAP/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.