22.10.2017. 8:35
0
Uskoro vanredno zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH
Uskoro će biti održano vanredno zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Međutim, datum još nije preciziran, rečeno je za Fenu iz kabineta predsjedavajućeg Doma Edina Mušića.

Održavanje vanredne sjednice zatražila su potpisima 23 poslanika opozicije.

Kandidirana tema odnosi se na projekt vodovoda u Visokom, a u međuvremenu je stigao zahtjev da se dnevni red proširi i projektima vodovoda u Sarajevu, projektom “Plava voda”, kao i projektima vodovoda u Gračanici i Goraždu. S tim je vezano predloženo zaduživanje Federacije po ugovoru o zajmu s međunarodnim kreditorima radi realizacije ovih projekata.

Iz Mušićevog kabineta navode da još nije utvrđeno kada će biti održana redovna sjednica Doma.

Jedna od njih je oficijelno započela 26. septembra i nakon višesatne rasprave prekinuta, a da nije usvojen dnevni red.

Jedna od tadašnjih predloženih tačaka bio je Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj  (EBRD) za realizaciju Projekta Vodovod Visoko.

Što se tiče Doma naroda, konsultacije za sazivanje naredne sjednice su u toku, a početkom iduće sedmice trebalo bi da bude konkretnijih informacija, rečeno je Feni.

Ovaj Dom je prethodno zasjedao 21. septembra.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.