25.10.2017. 15:11
0
Sindikat zdravstvenih radnika pregovara s Vladom KS
Predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu u KS Edo Selimić najavio je da će se danas sastati predstavnici Sindikata i Vlade KS radi daljnjih pregovora o granskom kolektivnom ugovoru.

- Sindikat traži satnicu 2,65 KM, 0,5 posto na minuli rad i radnu sedmicu 37,5 sati - kazao je Selimić na konferenciji za novinare.

- Kada se sve to sabere, to će koštati 18 miliona maraka godišnje - naveo je Selimić.

Ukoliko Vlada Kantona Sarajevo ne pristane na te, kako je kazao, fer uvjete, štrajk se nastavlja i primat će samo hitne slučajeve, kako predviđa zakon. Do sada su, kako je naveo, osim hitnih slučajeva primali i pacijente koji to nisu.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.