30.10.2017. 16:15
0
Inspekcija: Nezakonit septembarski štrajk željezničara RS-a
Štrajk, u kojem je nekoliko radnika Željeznica RS-bilo od 11. do 20. septembra, organizovan je suprotno odredbama Zakona o štrajku, utvrdila je Uprava za inspekcijske poslove RS-a.


Dopis o nalazima inspekcije danas je medijima dostavljen iz uprave tog javnog preduzeća, koja je tražila vanrednu inspekcijsku kontrolu zakonske osnovanosti tog štrajka.

U tom periodu desetak radnika Željeznica RS-a stupilo je u štrajk glađu, tražeći isplatu dugovanja po osnovu naknada zaposlenim.

Tvrde da su nakon štrajka dobili disciplinske prijave i umanjenje plaće, a jednom od štrajkača, predsjedniku Samostalnog sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti ŽRS Zlatku Marinu uručeno je rješenje o jednostranom raskidu ugovora o sindikalnom angažovanju u ovom preduzeću, na koje će, kako je ranije najavio, uložiti žalbu.

Kao razlog raskida ugovora se navodi da je Marin neistinitim izjavama narušio ugled preduzeća.

Po tom rješenju, Marin se vraća na radno mjesto otpravnika vozova.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.