30.10.2017. 17:10
0
Predstavnički dom PFBiH odobrio zaduženje kod EBRD-a za četiri vodovoda u vrijednosti 93 miliona KM
Zastupnički dom Federalnog parlamenta na vanrednoj sjednici odobrio je kreditno zaduženje kod EBRD-a za realizaciju projekata Vodovod Visoko, Vodovod Sarajevo, Regionalni vodovod Plava voda i Projekat vodosnabdijevanja Gradačac, piše agencija Patria.

Sa 72 glasa za i tri suzdržana, bez glasova protiv, prihvaćena je odluka o prihvatanju zaduženja od EBRD-a za realizaciju projekta Vodovod Sarajevo, vrijednosti 25 miliona eura.

Zastupnici su bez glasova protiv, sa nekoliko suzdržanih, prihvatili i zaduženja za ostala tri projekta. Ukupna vrijednost sva četiri projekta je oko 93 miliona maraka.

Glasanju je prethodila rasprava zastupnika, a neki su istakli kako je i ranije trebalo usvojiti ove odluke. Ove odluke treba potvrditi i Dom naroda PFBiH, nakon čega bi novac EBRD-a trebao biti operativan. 


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.