5.11.2017. 18:45
0
Fišo otvorio memorijalni bokserski turnir "Braća Kadić"
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo danas je u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu otvorio Petnaesti memorijalni bokserski turnir "Braća Kadić".


Tradicionalni turnir posvećen je istaknutom bosanskohercegovačkom bokseru Fikretu Kadiću i njegovom bratu Safetu, koji su 1992. dali živote u odbrani Sarajeva. Fikret Kadić bio je član Bokserskog kluba Željezničar, prvak i reprezentativac bivše SFRJ te višestruki osvajač međunarodnih turnira.

Braća Fikret i Safet Kadić su 1992. poginuli na cesti u novogradskom naselju Briješće, braneći ovo naselje od prodora agresorskih snaga iz Rajlovca.

Rahmetli Fikret i Safet Kadić bili su istaknuti borci grada i Armije RBiH, članovi Zelenih beretki i organizatori otpora u općini Novi Grad. Fikret je bio prvi komandant Druge viteške brigade i istaknuti sportista, višestruki državni prvak u boksu. 

Organizator ove iznimno zanimljive i za Grad Sarajevo značajne sportske manifestacije je Klub borilačkih sportova "Braća Kadić" iz Sarajeva.

Ministar Fišo je prilikom otvaranja turnira zahvalio organizatorima i svima koji su došli da bodre takmičare te istakao da mu je čast i zadovoljstvo biti suorganizator ovako respektabilne sportske manifestacije.

Direktor turnira, brat dvojice šehida Rifet Kadić je rekao da će na kraju turnira tradicionalno biti proglašen najbolji bokser, najbolji tehničar, najborbeniji par i najmlađi takmičar, saopćeno je iz Kabineta ministra za boračka pitanja KS.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.