9.11.2017. 14:30
0
U pripremi takmičenje mladih govornika o temi 'Šta je nama Evropa?'
Regionalni ured Europskog parlamenta mladih BiH u Zenici 11. novembra organizira prvo regionalno takmičenje u govorništvu za srednjoškolce i studente, na kojem će mladi govornici imati priliku podići svoj glas i iznijeti mišljenja o temi "Što je nama Europa ?".


-Radi se o projektu od velikog značaja za mlade i cijelo društvo, a vjerujemo da će svi učesnici pokazati svoje znanje i govorničke sposobnosti, ali gostima i posjetiteljima pokazati svoje znanje o evropskim kretanjima - kaže koordinatorica ureda Europskog parlamenta mladih u Zenici Teona Nešović.

Projekt mladih govornika podržalo je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, brojne zeničke srednje škole i fakulteti, a najuspješniji učesnici će dobiti nagrade.

O natjecanju će odlučivati tročlana ocjenjivačka komisija, koju čine trener Debatnog kluba "Paulus" iz Opće gimnazije Katoličkog školskog centra "Sveti Pavao" Darian Pokaz, trener Debatnog kluba "Gorgija" sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici Spahija Kozlić i predsjednica Europskog parlamenta mladih BiH Teuta Bicaj.

Planirano je da se natjecanje mladih govornika održi u sali Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.