16.11.2017. 13:36
0
Deseta Kolona sjećanja Orašje – Vukovar
Jutros je iz Orašja put Vukovora krenula deseta zaredom Kolona sjećanja u kojoj je osamdesetak dragovoljaca, veterana i ratnih vojni invalida Domovinskoga rata iz Županije posavske, bivših pripadnika 106. brigade HVO Orašje i 104. brigade HVO Domaljevac-Šamac,

Oni će pješice proći od Orašja do Vukovara put dug 76 kilometara kako bi se pridružili Koloni sjećanja u Vukovaru i odali počast ubijenim braniteljima i civilima Vukovara.

Na svom putu zapalit će svijeće uz spomen obilježja za poginule branitelje kroz naselja koja budu prolazili.

- Idemo s pijetetom odati počast svim poginulim braniteljima grada heroja Vukovara, svim žrtvama Vukovara, pokloniti se i odati im dužno poštovanje. Vukovar se herojski branio od daleko nadmoćnijeg neprijatelja. Mi ne obilježavamo dan pada Vukovara 18. studenoga, već braniteljske napore i herojstva u tih 88 dana obrane, kada je neprijatelj zaustavljen u svom krvavom pohodu - kazao je ministar branitelja u Vladi Županije posavske Marijan Kopić, sudionik Kolone sjećanja.

Vođa kolone i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HR H-B podružnica Orašje Ilija Mišković kazao je da idu kako bi se poklonili svim hrvatskim žrtvama, kako civilima tako i herojima koji su branili Vukovar, a ujedno prisjetili se i svih poginulih koji su branili Posavinu.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.