16.11.2017. 17:54
0
Cvijanović i Wigemark: Uskoro finalizacija odgovora na Upitnik Evropske komisije
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark pozitivno su ocijenili finalizaciju odgovora na Upitnik Evropske komisije, očekujući da će ovaj proces biti završen u najkraćem mogućem roku.

Cvijanović je ambasadoru Wigemarku ukazala na konstantno nastojanje institucija u Sarajevu da se ne pridržavaju pravila usaglašenog sistema koordinacije što je, između ostalog, vidljivo i kada je riječ o procesu programiranja sredstava IPA - stoji u saopćenju iz Vlade RS-a.

Entitetska premijerka i ambasador Wigemark su se saglasili da, kako se precizira, sve evidentirane probleme treba otkloniti u što kraćem roku, zaključivši da samo uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i pridržavanje usaglašenog mehanizma koordinacije, obaveze iz procesa evropskih integracija mogu biti pravovremeno i efikasno realizirane.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.