17.11.2017. 18:25
0
Podignuta optužnica protiv Josipa Šimića Đinđića zbog više krivičnih djela
Tužilaštvo KS okončalo je rad na predmetu protiv Josipa Šimića Đinđića. Predmet je formiran nakon što je ovom tužilaštvu dostavljen izvještaj Državne agencije za istrage i zaštitu u kojem je navedeno da postoji osnov sumnje da je Josip Šimić Đinđić koristio krivotvoreni dokument te agencije predavši ga Tužilaštvu BiH 28.08.2017. godine, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

„Nakon efikasne istrage, Tužilaštvo KS kao stvarno i mjesno nadležno, podiglo je optužnicu protiv Josipa Šimića Đinđića zbog više krivičnih djela. I to šest krivičnih radnji krivotvorenja isprave, tri prevare i lažno predstavljanje. Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje“, navodi se u saopćenju.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.