19.11.2017. 13:45
0
Novi pokušaj: Za 29. novembar zakazana sjednica Predstavničkog doma, hoće li se blokada nastaviti
Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koja je nedavno odgođena zakazan je za 29. novembar.

Podsjećamo, 15. novembra kada se trebala održati sjednica Predstavničkog doma   konstatirano je da postoji kvorum za rad, ali ne i za odlučivanje te je predsjedavajuća ovog doma Borjana Krišto odložila sjednicu do daljnjeg.", kazala je predsjedavajuća ovog doma Borjana Krišto.

Rad Parlamentarne skupštine BiH doveden je u pitanje, jer niko iz RS-a nije došoa na sjednicu (izuzev Sadika Ahmetovića).

Poslanik Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović je, nakon što je odgođeno održavanje sjednice kazao da se ne slaže s odlukom Kolegija tog doma u smislu datog objašnjenja

Bećirović ističe da je "postojao kvorum za rad Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH".

- Za razliku od mišljenja predsjedavajuće Krišto, odgovorno tvrdim da je postojao i način da se odlučuje u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, jer je ovo antidejtonsko ponašanje, nedolazak na sjednicu Predstavničkog doma - smatra Bećirović.

SDS je posalo pisanu obavijest da neće prisustvovati sjednici, a zastupnici SNSD-a su u izjavama dan ranije pozivali sve iz RS-a da ne dođu na zasjedanje,  s tim da pisanu obaviejst o tome nisu dostavili.

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić istog dana, dakle 15. novembra sazvao je konsultacije s ministrima u Vijeću ministara BiH i poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Saveza za promjene a nakon izjava Bakira Izetbegovića o Kosovu, za koju se ispostavilo da je pogrešno prenesena u srbijanskim medijima.

Kako god, 29. novembra saznat ćemo da li se blokada nastavlja ili će ipak zasjedati najvažnije zakonodavno tijelo u državi.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.