20.11.2017. 8:37
0
Završna riječ na suđenju za zločin u Rogatici
U Sudu Bosne i Hercegovine danas je planirano je iznošenje završne riječi Tužilaštva BiH na suđenju Milislavu Ikoniću i Zoranu Iliću, optuženima za ratni zločin počinjen u Rogatici.


Istog dana Brane Planojević bi trebao svjedočiti u svoju korist. On je optužen za zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika počinjen u zatočeničkom centru “Rasadnik” u Rogatici.

U petak, 24. novembra, odbrana Dušana Milunića će iznijeti uvodnu riječ te saslušati prvog svjedoka na suđenju za ratni zločin počinjen u Prijedoru. Za ubistva, mučenja, seksualno nasilje, uništavanje i oduzimanje imovine stanovnika sela Zecovi kod Prijedora u julu 1992. godine, s Milunićem su optuženi Radomir Stojnić, Radovan Četić, Duško Zorić, Zoran Stojnić, Željko Grbić, Ilija Zorić, Zoran Milunić, Boško Grujičić, Ljubiša Četić, Rade i Uroš Grujčić, Zdravko Antonić i Rajko Gnjatović.

Ove sedmice nastavljaju se suđenja za zločine počinjene u Vogošći, Zvorniku, Prijedoru, Brčkom, Srebrenici, Prozoru, Bileći, Mostaru, Vozući, Goraždu, Sarajevu, Ljubuškom, Derventi te Višegradu, javlja BIRN-Justice Report. 

(FENA/Amila Alijagić)

Sud BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.