21.11.2017. 11:53
0
Nedozvoljena trgovina lijekova: Podignuta optužnica protiv Nikole Đorđića
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Nikole Đorđića (1992) zbog nedozvoljene trgovine lijekova i medikamenata.


Optuženi se tereti da je u periodu od mjeseca augusta 2014. godine do 21. 01. 2015. godine, na području Bosne i Hercegovine, suprotno članu 29. Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima (Sl. glasnik BiH br. 58/08), bez dozvole Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, nabavljao od njemu poznate osobe i prodavao lijekove i medikamente čiji promet zahtijeva odgovarajuća odobrenja nadležnih institucija.

Prema navodima optužnice, optuženi je tokom provođenja istrage za novčani iznos od 960 KM prodao određenu količinu medikamenata.

Prilikom pretresa automobila koji je koristio osumnjičeni pronađena je veća količina lijekova i medikamenata namijenjenih u svrhu dalje prodaje.

Optuženi Nikola Đorđić se tereti da je bez dozvole propisane zakonom Bosne i Hercegovine kupovao i prodavao robu čiji je promet zabranjen ili ograničen, čime je počinio krivično djelo nedopuštene trgovine iz člana 212. stav 1., a sve sa primjenom člana 54. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.